A szemes kávé pörkölése szakértelmet igényel
A mezőgazdaságban a termények minőségét leggyakrabban az időjárás befolyásolja, ami sajnos nem minden esztendőben kedvez. A szemes kávé esetében is ugyanez a helyzet, mivel vannak kedvező és kedvezőtlen évek, ugyanakkor a nagy világmárkák mindent megoldnak, hiszen a termékek gyártása folyamatosan működik.
Ez az ipar egyáltalán nem könnyű, mivel nemcsak a termesztés során kell kifejezetten nagy odafigyelést tanúsítani, hanem a pörkölésnél is. A szemes kávé, amikor meg van érve és szüretelhető, akkor piros, a barna színét és a jellegzetes aromáját a pörkölés során kapja.
Minden cserje termésében megtalálható a koffein, ami biztosan sokak számára ismerős. Ez a hatóanyag a szervezetre élénkítően hat és ez a hatás tulajdonképpen igen gyorsan jelentkezik, talán ezért is szeretik inkább reggel fogyasztani. A szemes kávé gyártásával sokféle márka foglalkozik. Magyarországon a www.cafeme.hu webáruházban számos márka terméke található, amelyek árban is korrektek, így mindenki számára ajánlottak.